Declarația de dragoste a Regelui Mâncăcioșilor | Evenimentul Zilei
Interesul său pentru gastronomie nu a fost întâmplător. Ain, provincia franceză în care a venit pe lume, era o zonă bogată în găini din rasa Bresse – „regina păsărilor regilor”, așa cum o numea el -, brânzeturi (bleu de Gex, Comté ), raci și broaște, care adesea ajungeau pe aceeași masă.
Brânza Brillat-Savarin, mucegaiul Savarin, un mucegai cu un contur rotunjit, și prăjitura savarină sunt numite în onoarea lui.
Jean Anthelme Brillat-Savarin s-a născut la 1 aprilie 1755 în localitatea Belley din Ain.
Avocat și politician francez și-a câștigat o faimă de epicurian și gastronom. Provenind dintr-o familie de avocați, a studiat dreptul, chimia și medicina la Dijon în tinerețe și mai târziu a practicat avocatura în orașul său natal.
În…
Citeste mai mult pe evz.ro
Lasa un raspuns